Rouwcentrum


Bloemen passen bij afscheid, op de weg naar het licht!
Dierbare momenten een laatste liefdevolle blik in zacht gefilterd licht.
Te samen in een uitnodigende ruimte voor de laatste groet.
Locatie: Rijswijk
Soort opdracht: Totaal concept

Het hoofdpaneel van gesatineerd glas straalt in zachte natuurlijke kleuren en textuur invoelbaar intensiteit uit als scheiding van ontvangstruimte en rouwkamer. Direct daglicht van boven strijkt achterlangs het glaspaneel en laat bloemmotieven sprankelen. In de rouwkamer strijkt het licht met een natuurlijke uitstraling en zachtheid langs het paneel bij de laatste groet aan je dierbare. Natuurlijke materialen vormen in het ontwerp de basis voor het interieur zoals de esdoorn banken en wandpanelen met geïntegreerde verlichting. Door het creëren van rust en veiligheid biedt de ruimte privacy voor de bezoekers een moderne tempel voor de laatste groet.

Gekleurde bloem— en blad motieven in het hoofdpaneel en de rouwtafel zijn in lagen verdiept gesatineerd en ingekleurd met air brush techniek, door inval van daglicht ontstaat een zachte en troostrijke sfeer en verbloemt het doorzicht bij het persoonlijk afscheid nemen. Door verdeling van het licht en de verschillende lagen gesatineerd glas ontstaat een sprankelend licht effect die het leven symboliseert. Het ontwerp voor het paneel en de Katheder is een onderdeel van een totaal concept voor rouwcentra.
Uitvoering speciaal werk samen werking met air brush kunstenaar en glasatelier

Het ontwerp met modulaire esdoornhouten banken van de ontvangstruimte is verfijnd gedetailleerd met rvs elementen en voorzien van zachte Alcantara kussens. Directe familie heeft een centrale plek in de ruimte tegenover het hoofdpaneel met comfortabele Thonet fauteuils en zicht op de rouwruimte. De esdoornwandpanelen in de ruimte zorgen voor aankleding, licht en de akoestiek. Het centrale deel van het paneel vormt een organische uitstulping met opaal afwerking waardoor strijklicht langs de wanden en banken valt. Het prachtige esdoornfineer straalt sensibiliteit uit, mijn doel en ijkpunt was een ruimte te creëren die rust en liefde uitstraalt.
Uitvoering meubelwerk Van Wijk Jachtbouw.
Contact