Museum Rijswijk


Designets understated design allows the artwork to shine.


Locatie: Rijswijk
Opdracht: second opinion + interieur
Fotografie: Marc Dorleijn

Less is more voor Musea.

Kunst vraagt om een multifunctionele neutrale sfeer en een flexibele afbouw van de tentoonstellingsruimtes voor presentaties van uit een lopende kunstvormen en in deze setting kunstwerken van formaat in papier en textiel.
Het plafond is toegepast als verbindend element, de uitstraling is strak en de verdeling laat ruimte voor oa bereikbare techniek. Het zorgt voor gedempte akoestiek, vlakverdeling, verlichting en werk verlichting, techniek en mogelijkheden om grootwerk op te hangen.
De museum zalen zijn o.a. voorzien van led armaturen met speciale spiegelreflectoren die warm daglicht simuleren. Uitgelijnde zichtlijnen die het daglicht vanuit de prachtige tuin combineren met het kunstlicht creëren een bijzondere beeld met zicht op en het Tollenshuis.
Eenvoudige detaillering vraagt om raffinement in het ontwerp en de uitvoering het vraagt veelvuldig overleg in de afbouw, de uitlijning en inrichting en heeft tot een goed functioneel eindresultaat geleid, de tentoonstellingszalen lijken zich aan te passen bij elk kunst werk als een kameleon.


Bezoek de website
Contact