Blog


Stap je blanco in een bouw- of renovatie traject?
"Maar ik zie op het plaatje?"
Stap je blanco in een bouw of renovatie traject?


Kennis is macht.
De glans en het succes van een gloed nieuwe locatie gaat in wanneer de rook is verdwenen. Niemand zit te wachten op een bittere pil na een hectische tijd, met een gemiste kans om zaken bij stellen of te veranderen.

Een goede relatie vertelde mij enthousiast over de ontwikkeling van een nieuwe vleugel aan een monumentaal pand, het voelde euforisch en hij was vol vertrouwen, mooie plannen lagen op tafel. Nieuwsgierig informeerde ik of ze ondersteuning nodig hadden voor de afbouw van het interieur. Alles in kannen en kruiken de architect had in het bestek alles voorzien. In een later stadium benaderde de relatie mij omdat niet alles goed leek te lopen en naar zijn zin was. Hij gaf opdracht de tekeningen na te lopen op knel punten. Tot schrik van de relatie kwamen er meer aandachtspunten en vragen naar voren dan gedacht. Natuurlijk zijn we samen tot goede oplossingen en aanpassingen gekomen in overleg met de architect bv een bordes waar lift en steile trap direct op elkaar aansloten, gevaarlijk en hinderlijk.

Het eindresultaat een veilige en comfortabele oplossing.

Bouwen is een gecompliceerd groeiproces de opdrachtgever heeft het eindresultaat al op zijn netvlies, presentatie plaatjes zijn echter geduldig. Mijn helden zijn Bert en Ernie uit Sesam straat waarbij Ernie in een restaurant een plaatje uitkiest van het menu maar iets anders op zijn bord ziet. De gevleugelde uitspraak ''maar ik zie op het plaatje?". Het is zaak je te verdiepen in de details en beslissingen die in dit traject genomen worden.

Grijp die kans als opdrachtgever, voel je leider over je eigen project.

Contact